MEDZILABORCE: Nemocnici s poliklinikou zdraželi náklady na kúrenie o 40 percent

29.10.2007 Medzilaborce

Medzilaborce 29. októbra (TASR) - Štryridsaťpercentné zvýšenie nákladov na kúrenie pre neziskovú organizáciu Nemocnicu s poliklinikou v Medzilaborciach považuje jej vedenie za likvidačné.
Vypovedanie starej a prípravu novej zmluvy tesne pred novou vykurovacou sezónou zo strany firmy Pharmacy-LP, s.r.o. , Prešov, vlastníka medzilaboreckej polikliniky, označil riaditeľ nemocnice Nikolaj Savčák za neférový krok. \"Nová zmluva bude predmetom rokovaní so spomínanou firmou v priebehu tohto týždňa, \" uviedol dnes pre TASR Savčák. Dodal, že doposiaľ platila nemocnica ročne za plyn 850 tisíc korún. Podľa novej zmluvy sú k skutočnej mesačnej spotrebe prirátané aj celkové režijné náklady na prevádzku kotolne, ktorá slúži aj pre potreby súkromnej polikliniky.
Kúrenie bolo pre nemocnicu vždy ťažkým bremenom, preto si v roku 2005 postavila z vlastných zdrojov novú plynovú kotolňu s nákladmi 5,5 milióna korún. V tom istom roku bola kotolňa predaná novému vlastníkovi polikliniky.
Nemocnica s poliklinikou, n.o. , Medzilaborce je od roku 2006 mestskou neziskovou organizáciou. Zariadenie má podľa riaditeľa vyrovnané hospodárenie. Vedenie nemocnice sa preto obáva zvýšenia cien za kúrenie, \"pretože už nemá na čom ušetriť\".
Spomínané zdravotnícke zariadenie slúži pre 15 tisíc ľudí v spádovej oblasti, z ktorých viac než 25 percent má nad 60 rokov. Disponuje dvoma oddeleniami - interným a doliečovacím.
 

Vyberte región